Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чи виправдано загинув персонаж ДіКапріо? Наочну відповідь дасть сам Кемерон (ВІДЕО)

Важливо

Відомий голлівудський режисер Джеймс Кемерон вирішив раз і назавжди довести, що головний персонаж фільму “Титанік” Джек не зміг би вижити у фіналі. Після чверті століття сумнівів глядачі нарешті отримають відповідь на запитання “чому ж Роуз не допомогла Джеку після краху “Титаніка”?

Про це він розповів в інтерв’ю Toronto Sun.

Близько 25 років Джеймс Кемерон наполегливо доводив, що Джек Доусон (у виконанні Леонардо ДіКапріо) мав померти заради трагічності моменту, але тепер планує за допомогою науки довести — у героїв фізично не було іншого виходу. Задля цього режисер провів дослідження та продемонмтрує його результати у новому документальному фільмі, який вийде у лютому 2023 року на каналі National Geographic на честь Дня закоханих.

Шанувальники довго обговорювали, чи міг Джек вилізти на ті дерев’яні двері і потенційно врятуватись від свого драматичного гіпотермічного утоплення.

Під час турне з просування свого нового фільму “Аватар: Шлях води” Кемерон зазначив: він завжди стверджував, що Джек має померти заради драми. Зрештою, це Ромео та Джульєтта в обставинах Північної Атлантики.

Але тепер режисер канадського походження розповів журналістам про повноцінне наукове дослідження, за допомогою якого він хоче довести “раз і назавжди”, що Джек не вижив би, навіть якби забрався на пліт до Роуз. “Ми провели наукове дослідження, щоб покласти край всьому цьому і раз і назавжди встромити кілок у його [Джека] серце, — сказав Кемерон. “Ми провели ретельну судово-медичну експертизу з фахівцем з переохолодження. Ми відтворили пліт з фільму, і ми збираємося зробити для нього невеликий експеримент [документальний фільм], який вийде у лютому”.

Тест проходив таким чином: “Ми взяли двох каскадерів з такою самою масою тіла, як у Кейт та Лео, помістили датчики, опустили людей у крижану воду та перевірили, чи зможуть вони вижити. Відповідь така – вдвох в них не було шансу вижити. Тільки один міг”, – зазначив режисер.

Новий висновок відрізняється від минулого, який зробили експериментатори з телесеріалу “Руйнівники міфів”. Вони спробували провести аналогічний тест ще 2012 року. “Враховуючи все, що ми дізналися, я думаю, що смерть Джека була непотрібною”, – підсумував 10 років тому ведущий Джеймі Хайнеман. – Так що так, цілком імовірно, що і Джек, і Роуз могли б вижити на дошці, якби МакГайвер одягнув її рятувальний жилет». 

Проте, багато хто зазначає, Джеймс Кемерон особисто працював над сценарієм і продумував усі варіанти розвитку подій. Так, на його думку, Джек “мав померти”. “Це фільм про кохання, жертовність і смертність. Кохання вимірюється жертвою”, — каже Кемерон. Він сподівається, що після лютневого спеціального ефіру National Geographic разом з театральним перевиданням “Титаніка” у форматі 4K питання для всіх фанатів та глядачів багаторічне питання буде закрите.

Як повідомляло раніше BitukMedia, дайвери із команди OceanGate Expeditions зняли затонулий британський лайнер “Титанік” на океанічному дні. Катастрофа з кораблем сталася у квітні 1912 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі