Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На що перетворився «Титанік» за 110 років – з’явилося нове відео

Важливо

Дайвери із команди OceanGate Expeditions зняли затонулий британський лайнер “Титанік” на океанічному дні. Катастрофа з кораблем сталася у квітні 1912 року.

Про це повідомляє Mirror.

На відео, оприлюдненому командою, видно один із парових котлів – саме за ним корабель ідентифікували у 1985-му. Котел впав на дно, коли корабель розломився надвоє.

Команда OceanGate Expeditions об’єнує дослідників океану, науковців і режисерів. Вони стали першими, хто зняв рештки “Титаніка” у відео якості 8k, що дає дуже чітке зображення.

Серед інших продемонстрованих елементів конструкції – якір із тавром компанії Noah Hingley & Sons.

Як відомо, “Титанік” зіткнувся із айсбергом своїм правим бортом. “Непотоплюваний” лайнер пішов на дно за три години. В результаті катастрофи загинули близько 1,5 тис. людей. Тепер він лежить на глибині близько 4 км.

Як повідомляло раніше BitukMedia, людиноподібний  робот-дайвер  OceanOneᵏ зі Стенфордського університету здійснив заплив у Середземному морі. Оператору OceanOneᵏ вдалося повзаємодіяти із затонулими уламками літака, підводним човном та навіть римським кораблем ІІ ст., звідки робот підняв вазу і олійну лампу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі