Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дослідниця Середньовіччя із Кембриджа змогла відкрити замок ватною паличкою

Важливо

Дослідниця Середньовіччя із британського Кембриджа доктор Кріштіна Ілько опинилася у пастці, коли заклинило замок ванної кімнати у середньовічній башті. Однак вона змогла відкрити його, скориставшись ватною паличкою для вух та підводкою для очей.

Про це повідомляє UPI.

33-річна Ілько живе у приміщенні, де мешкав філософ XVI ст. Еразм Ротердамський – гуманіст епохи пізнього Відродження.

Вона розповідає, що зайшла до ванної, і почула, як масивні дерев’яні двері зачинилися за нею. Приміщення не має вікон, а дверний засув, ймовірно, ненароком пошкодив сантехнік, коли ремонтував напередодні душ.

Тож науковиця виявилася у пастці. Сталося це у четвер, а прибиральниця мала прийти аж у понеділок. Жінка розуміла, що якщо раптом її шукатимуть раніше, то навряд чи прийдуть перевіряти ванну.

“Я почала згадувати, скільки людина може прожити на самій воді, і сподівалася, що я не помру тут”, – розповідає Ілько.

Спочатку вона спробувала обмотати душовий шланг довкола ручки дверей і виломати їх, але нічого не вийшло. Гукала на допомогу – також не допомогло. Так вона сиділа сім годин.

“Іноді довкола я чула якісь звуки, і жартувала, що то привид Еразма Ротердамського. А потім я подумала, що стану легендою Кембріджа так же, як і він”, – жартує жінка.

Ілько пригадала, що в дитинстві дивилася пригодницький серіал про МакҐайвера, який міг звичайні побутові речі перетворити на корисні інструменти (він виходив у 1895-1992 роках, у 2016-му відбувся його перезапуск).

Ілько зробила гачок із ватної палички, а олівцем для очей натиснула на засув. За допомогою цих інструментів вона змогла відкрити замок.

“Я була дуже гордою, що я змогла це зробити. Я однозначно відчула полегшання”, – розповідає дослідниця історії.

Як повідомляло BitukMedia, американка Емі Холт із міста Норт-Бенд штату Вашингтон поділилася кумедними кадрами із камери відеоспостереження. У її дім намагався потрапити ведмідь. Після настирних спроб пролізти через дверцята для собаки, він здався і повернувся у природу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі