Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Активують мозок” – українці створили печиво із незвичними грибами

Важливо

Український бренд Savvy Foods розробив снеки, вівсянки та інші суперпродукти із грибів їжовиків. Їх виробники вирощують самі у селі Музичі на Київщині. Кажуть, що гриби активізують мозок та мають інший позитивний вплив на здоров’я.

Про це розповідає ШоТам.

Засновники компанії розповідають, що гриб їжовик здатний відновлювати нейронні зв’язки. Також він, за їх словами, покращує пам’ять та розумову діяльність. Приписують вони йому й інші здібності, як то зміцнення імунітету.

Їжовики (ліворуч) та шиїтакі праворуч

У компанії кажуть, що у продукції використовують лише натуральні інгредієнти, не додають цукру та ароматизаторів. Гриби продають як у вигляді снеків, так і у вигляді капсул із порошком чи банок із суперфудами.

Також на фермі вирощують гриби шиїтаке. Їх планують продавати виробникам сирів.

BitukMedia, у свою чергу, наголошує, що жодні суперфуди не можуть замінити повноцінне харчування. Також, які б лікувальні властивості не приписували грибам виробники, у разі хвороби радимо звернутися за консультацією до лікарів та пройти медикаментозне лікування.

Раніше BitukMedia повідомляло, що українська дизайнерка Даша Цапенко створила сукню з лляного мережива та міцелію. В ній вона відсвяткувала своє весілля. А тепер планує у власному ательє вирощувати одяг для особливих подій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі