Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Її проєкт “Давай займемось текстом” став знаковим для України. Тепер вона написала книжку про відьом

Важливо

Переселенка із Криму Наталя Місюк допомагає українцям пізнавати рідну мову через меми, жарти та інтерактив у своїй спільноті у Facebook “Давай займемось текстом”, через онлайн-додаток, вебінари та багато інших інструментів. Тепер вона написала “пригодницький підручник” для підлітків “Мова: таємниці відьом”.

Про це повідомляє Varosh.

“Це історія, в сюжет якої вплетені ключові моменти, які потрібно знати кожному, хто переходить на українську. Це дуже нестандартна книга, вона і художня, і навчальна”, – розповідає Наталя.

Каже, що все почалося, коли представники видавництва Маміно побачили її застосунок і запропонували написати книгу. Авторка планує видати у цій співпраці три твори.

Наталя Місюк розповідає, що створила книгу як спосіб достукатися до підлітків і закохати їх в українську мову. Каже, вони найтяжче переходять на українську через бунтарський вік та вплив російськомовних блогерів.

“Моєю ідеєю було зробити в книзі першу літеру кожного розділу у вигляді гілки винограду — це відсилка до мого рідного Криму”, — ділиться ідеями авторка.

Передмову до книги “Мова: таємниця відьом” написали письменниця Ірена Карпа та авторка книжкового телеграм-каналу “Непозбувний книгочитун” Тетяна Гонченко. Книга вийде накладом у 1000 примірників, ілюстрації малювала Олена Васіна, а обкладинку робила Лєна Барді.

Придбати її можна буде в книгарнях з 10 березня, а наразі на неї відкрито передпродаж.

Як повідомляло BitukMedia, французька акторка Катрін Денев озвучила збірку поезій “Абрикоси Донбасу” письменниці із Первомайська Любові Якимчук. Видану у 2015-му книжку український Forbes вніс у рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі