Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Накипіло! – саксофоніст-пенсіонер пішов збирати гроші для ЗСУ вуличними виступами

Важливо

Артист Володимир Сакунов із Сум на початку повномасштабного вторгнення спробував вступити до війська. Але його не взяли через вік. Коли ж через війну емоції почали переповнювати, пенсіонер узяв саксофон і пішов на вулицю збирати гроші для ЗСУ.

Про волонтери розповідає Суспільне.

Сакунов із 1975 року був керівником сумського ансамблю “Лабіринт”. Зараз і досі грає на саксофоні щодня – кімнату для репетицій облаштував у своєму підвалі.

“Якщо день не пограв, то все, потім треба 2-3 дні надолужувати, вже вік не той. Якщо ти себе вважаєш більш-менш десь поряд з цією професією музиканта, то кожного дня, ніяких вихідних-відпусток не може бути у музиканта”, – каже чоловік. І тут же жартує:

“Грати вдома, у квартирі – це називається “смерть сусідам”. Не в кожного вистачить витримати, коли не попав, “кіксонув” гамми, які ніхто не хоче слухати”.

Після початку повномасштабного вторгнення пішов до ЗСУ, але його не взяли.

“Як мені сказали: “Йдіть, діду, без вас обійдемся”. До війська не взяли. Від того всього, що накипіло, я пішов на вулицю грати”, – розповідає Сакунов.

Спочатку грав у дворі своєї багатоповерхівки. Зараз висупає на вулиця із весни по осінь. Грає Гімн України, “Червону калину” та інші патріотичні композиції. Зібрані на вулиці гроші донатить ЗСУ.

Раніше BitukMedia розповідало, що 64-річний британець Стів Волліс у дитинстві не мандрував далі літнього табору. Тож на пенсії вирішив “відірватися”. Побувавши в різних екстремальних точках світу, він опинився в Україні під час війни. Чоловік бореться із раком, але одночасно займається тут волонтерством.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі