Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Замаскувати військових і техніку від ворога: тестують тканини для анти-тепловізійної накидки

Важливо

Тканину для анти-тепловізійного пончо почали тестувати у Міністерстві оборони. Очікується, що новинка поглинатиме інфрачервоне випромінювання. Такий виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення

Про це повідомляють у відомстві.

Наразі в Центральному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення тестують п’ять зразків різних тканин.

“Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета – якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога”, – зауважив заступник Міністра оборони Віталій Половенко.  

Матеріали для виготовлення тканини анти-тепловізійної накидки повинні бути гнучкими та стійкими до навколишнього середовища: атмосферних опадів, не вигорати на сонці, мати маскувальні властивості на місцевості. 

Наразі тестування тривають. 

Фото – Міністерство оборони України

У разі успішного завершення розробок накидка допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів і приладів нічного бачення, додали в МО.

Загалом від початку року в Центральному управлінні вже затвердили шість удосконалених зразків одягу: зимові рукавички, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки. 

Як розповідало раніше BitukMedia, в Україні розробили транспортер для дистанційної евакуації поранених з поля бою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі