П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Такого ніхто не очікував – у природі знайшли найстарішого качкодзьоба

Важливо

24-річний самець качкодзьоба із річки Монбулк Крік у австралійському штаті Мельбурн є найстарішим відомим представником свого виду у дикій природі. Науковці щиро дивуються, що він “досі зберігає таке самопочуття”.

Про це повідомляє The Guardian.

Директор Австралійського заповідника качкодзьобів Джеф Вільямс досліджує качкодзьобів протягом десятиліть. Але, каже, ці дослідження коштують дуже дорого, тому їх проводять рідко.

Самця, про якого йдеться (клички йому не дали), виловили вперше у 2000 році. Нещодавно він потрапив до рук науковців знову минулого вересня. Серед тих сотень качкодзьобів, яких вони виловлювали, цей довгожитель вразив їх найбільше.

“Він перевершив усі наші очікування, зважаючи на його вік. Вражає, що тварин досі себе так почуває, зважаючи на вік. Шанс спіймати тварину, яка прожила стільки років, практично унікальний”, – каже Вільямс.

Тепер науковці кажуть, що старичку тепер точно треба дати якесь ім’я.

Попередньою рекордсменкою серед качкодзьобів була самиця, яка народилася в дикій природі, але прожила у неволі. Вона дожила до 30 років.

Як повідомляло BitukMedia, 34-річного вомбата із кличкою Вeйн із японського зоопарку Satsukiyama Zoo у місті Осака визнали найстарішим у світі вомбатом у неволі. Вeйна дивом врятували у 1989-му – витягли із сумки на животі матері, коли її збила машина.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі