Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Осиротілого вомбата офіційно визнали найстарішим у світі (ВІДЕО)

Важливо

34-річного вомбата із кличкою Вeйн із японського зоопарку Satsukiyama Zoo у місті Осака визнали найстарішим у світі вомбатом у неволі. Вeйна дивом врятували у 1989-му – витягли із сумки на животі матері, коли її збила машина.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Вейна врятували у листопаді 1989-го. Тож йому щонайменше 34 років і 100 днів, а можливо і усі 35 років.

Вомбати у дикій природі живуть 5-15 років, у неволі доживають до 20 і трохи більше. Випадок Вейна унікальний, кажуть зоологи. Попередній рекордсмен – вомбат Патрік із Австралії прожив 30 років і 200 днів

Доглядальники кажуть, що секрет довголіття Вейна у його розслабленному житті – він їсть, коли хоче, і спить, коли заманеться.  Satsukiyama Zoo – крихітний, другий найменший зоопарк в Японії, тож доглядальники можуть уважно стежити за станом вихованців.

Вейн був утворив пару із вомбаткою Вандер, вона народила двох дочок – Сатсукі та Сакуру. Сама Вандер померла у 28 років, а доньки – у 11 та 19 років відповідно.

Також у Вейна була “інтрижка” із самицею на ім’я Чіа, але дитинчат у них не було.

Як повідомляло BitukMedia, найстаріша дика птаха у світі — самка гавайського або темноспинного альбатроса на ім’я Віздом — вкотре повернулася на рідний атол Мідвей у Тихому океані. Їй щонайменше 72 роки, і ще донедавна птаха регулярно розмножувалась.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі