Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Це монстр”: упіймали найдовшу золоту рибку у світі (ВІДЕО)

Важливо

В австралійському місті Перт упіймали найдовшу у світі золоту рибку. Її довжина становить 52 см. Такий результат майже на п’ять сантиметрів перевищує світовий рекорд 2003 року.

Про це повідомляє 9News.

52-сантиметрову рибину впіймав водний біолог Дулана Герат. “Монстр” майже на п’ять сантиметрів перевищує поточний світовий рекорд. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, досі він належав золотій рибці завдовжки 47,4 см, яку упіймали в Нідерландах 21 рік тому.

Упіймана істота є частиною зростаючої проблеми із золотими рибками. Колишні мешканки акваріумів, випущені у водойми, розплодилися у водоймах Перта і завдають серйозної шкоди місцевій екосистемі. “Тут маса харчових ресурсів, є пуголовки, є рослини, м’якотілі рослини, якими вони харчуються, і місця для них скільки завгодно”, – пояснює Герат. За таких сприятливих умов золоті рибки виростають до величезних розмірів і пожирають все на своєму шляху, витісняючи інші види, які традиційно жили в тих місцях. Проблема настільки поширена, що навіть у невеликих ставках водиться багато великих рибин.

В рамках боротьби з цією проблемою, під час триденних навчань з озера Блу-Парк було витягнуто сотні риб, зокрема й “монстра”.

Щоправда, пертський улов не потрапить до Книги рекордів через те, що рибину вже піддали евтаназії. Іноді в світових ЗМІ з’являються історії про інших спійманих гігантських золотих рибок, які, можливо, також не зареєструвалися в Книзі рекордів Гіннеса з подібних причин.

Як розповідало раніше BitukMedia, випущена в дику природу, скромна золота рибка може вирости до жахливих розмірів і знищити середовище проживання місцевих видів. Канадські дослідники стежать за рибою, щоб її можна було виловити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі