Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Невловима “Морквина” – величезний карп прожив у озері 20 років

Важливо

Британський рибалка Енді Хаккет упіймав на озерах Блувотер-Лейкс у французькій Шампані 30-кілограмового гібрида звичайного та парчевого коропа. Легендарну рибину, відому як Керрот, – “Морквина” випустили у озера 20 років тому. І з того часу її не могли зловити.

Про небувалий успіх розповідає The Guardian.

Хаккет каже, що витратив на те, щоб витягти коропа, 20 хвилин. Каже, що ніколи не дума, що це буде Керрот.

“Я зрозумів, що це велика риба, коли вона схопила мою наживку і почала пручатися з боку в бік і вгору-вниз разом з нею. Потім вона випірнулася за 30-40 м від мене, і я побачив, що вона оранжевого кольору”, – пригадує рибалку.

Теж він попозував із Керротом, а потім, як і належить у Європі, відпустив його назад до озер.

Менеджер озерного комплекса Джейсон Коулер каже, що розраховували, що Керрот стане атракцією для рибалок. І ось він ріс і ріс 20 років, і ніхто не міг його вполювати, бо він не часто виходить на поверхню.

“Він дуже невловимий”, – підсумовує Коулер.

Як повідомляло BitukMedia, в Індійському океані виявили новий вид незвичайних риб. На тлі темноводного середовища вони вирізняються яскравою гамою кольорів. Названа казковим губаном під рожевою вуаллю рибка є невеликою істотою з яскраво-рожевою головою і лускою жовтих і синіх відтінків. А ще в них дивовижна здатність протягом життя змінювати стать. Вчені змогли дістатися до “психоделічних” рибок лише за допомогою спеціального спорядження. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі