Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Маленька героїня: 10-річна дівчинка допомогла мамі, в якої почалися передчасні пологи (ВІДЕО)

Важливо

Ця 10-річна американка – справжня героїня. Міракл Мур відважно допомогла своїй вагітній матері народити молодшу сестру вдома. Пологи розпочались передчасно і стрімко. Дівчинка діяла як справжня медсестра.

Детальніше розповіло видання Daily Mail.

Коли у 30-річної Віоли Фейр з Дженнінгса (Міссурі) на три тижні раніше терміну почались пологи, її донька Міракл не розгубилася. Учениця 4-го класу  зателефонувала до служби 911 та виконувала всі вказівки диспетчера Скота Странгхенера. “Привіт, я думаю, що моя мама народжує”, – почала вона розмову.

Міракл відчинила рятувальникам вхідні двері і розмовляла телефоном зі Странгхенером майже 11 хвилин – поки чекала на прибуття машини швидкої допомоги.

Дівчинка спокійно виконала його вказівки та пояснила матері, як їй потрібно лягти.

Странгхенер порадив маленькій помічниці взяти рушники чи ковдри та підкласти їх під тіло мами.

Віддалено було чути, як Фейр кричала від болю, коли Міракл заспокоювала її і виконувала вказівки диспетчера. “Все гаразд, мамо, все гаразд! – сказала Міракл мамі, а потім звернулася до Странгхенер: – Я думаю, що в неї відійшли води … “

“Вона народжується! – закричала дівчинка, твердо наполягаючи на тому, що її матері треба лягти. – Вона тут! Вона стирчить!”.

Міракл спочатку була приголомшена, коли Странгхенер сказав їй, що допоможе їй прийняти пологи по телефону.

Міракл, маля Джейла та диспетчер 911 Скот Странгхенер. Фото – Daily Mail

“Вона вийшла! — вигукнула Міракл. – Вона дихає і зараз плаче”. Странгхенер порадив їй обережно витерти рота та носа новонародженої. “Будь дуже обережною, — сказав він. — Не впусти дитину”. 

І Міракл була дуже старанною й обережною. Вона подбала про те, щоб пуповина не обмоталася навколо шиї її молодшої сестри, а потім загорнула немовля в чистий рушник і накрила – відповідно до інструкцій диспетчера. А коли прибули перші рятувальники, провела їх до матері.

Скот Странгхенер був вражений діями Міракл. “Я досить швидко зрозумів, що ситуація серйозна. Існує набір протоколів, яких ми дотримуємося, і вона виконала всі мої інструкції, зробила приголомшливу роботу”, – розповів диспетчер.

За словами породіллі, вона неймовірно пишається своєю старшою дочкою – “дивом, яке допомогло здійснити ще одне диво”. “Я не могла до пуття взяти новонароджену і підняти, а потім прийшла Міракл і загорнула її в рушник. Старша донька витерла її і трохи потерла спинку, щоб маленька сестричка могла плакати. Вона справді допомогла. Я дуже вдячна”, – поділилась спогадами Віола Фейр.

Міракл, за словами її матері, вже розмірковує про майбутню кар’єру в медицині. Але зараз дівчинка щаслива бути просто старшою сестрою для своїх молодших сестричок – Тейлор і Джейли. “Маля дуже миле. Іноді вона плаче, і мені доводиться тримати її на руках”, – розповіла Міракл про свою новонароджену сестричку.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Великій Британії жінка двічі народила дітей у свій день народження. Різниця між її доньками – 11 років. Чоловік породіллі мав дивне передчуття, що все так і буде.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі