П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Співробітник поліції продав службові штани – і поплатився за це посадою

Важливо

Інспектор британської поліції Оуен Херлі із графства Хартфордшир продав через інтернет штани від своєї уніформи за £4 ($5,05). За це його понизили у званні – звинуватили у серйозному службовому порушенні.

Про це повідомляє BBC.

Херлі визнав, що продав штани через додаток для збутку вживаних речей Vinted влітку минулого року. На слуханнях, які провело начальство, правоохоронець розповів, що штани висіли у шафі надто давно, а вдома відбувся косметичний ремонт. І він захотів, щоб у шафі стало трохи більше простору.

За такий вчинок керівництво понизило Херлі у званні із інспектора до сержанта. Сам же полісмен, який прослужив у відділку 15 років і користується великою повагою колег, називає свій вчинок “помилкою”.

“Зробив, не подумавши”, – виправдовується Херлі.

На штанах не було жодного розпізнавального знаку, але Херлі сам вказав у профілі, що штани – частина поліцейскої уніформи. Це побачили користувачі додатку та повідомили правоохоронців.

Головний констебль Чарлі Холл помітив тим часом, що у січні минулого року Херлі замовив дві пари нових штанів. Той виправдовується – старі уже геть втратили форму.

І хоча Херлі брав активну участь у розслідуванні свого проступка, Холл лишився невдоволеним. Каже, підлеглий “став на слизьку доріжку”, і це не має зійти з рук.

“Це була не помилка, а дурість”, – гнівається Холл.

І хоча Херлі вчинив серйозне службове порушення, звільняти за нього – це надто жорстке покарання, дійшов висновку головний констебль. Але посаду інспектора вважає обтяжуючою обставиною для такого проступка. Тож понизив Херлі до сержанта.

Як розповідало BitukMedia, поліція мексиканського міста Моклова заарештувала іграшку, яка нагадує ляльку Чакі із відомого слешера “Дитячі ігри”. Місцевий грабіжник на ім’я Карлос використовував її, аби лякати перехожих. За свій вчинок копи також отримати на горіхи від керівництва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі