Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні запровадять посаду кібердипломата

Важливо

Секретар РНБО Олексій Данілов анонсував появу в Україні посади кібердипломата. Це особа, яка має дипломатичними шляхами захищати державу від шахраїв та атак на інфраструктуру у кіберпросторі. Така посада з’явиться через швидкий розвиток технологій у світі.

Про це повідомляє ШоТам.

Відповідну заяву Данілов зробив під час відкриття Kyiv International Cyber Resilience Forum 2024. На заходу обговорять питання оборони у кіберпросторі за участі представників Державного департаменту США, країн НАТО та ЄС.

У своєму виступі Данілов подякував українським та закордонним ІТ-спеціалістам за боротьбу проти росії.

“Зараз у світі йде великий рух. Велика кількість країн має кібердипломатів. Думаю, що в нашій країні скоро з’явиться така посада як кібердипломат, тому що це важливий напрям боротьби”, — сказав Данілов.

Кібердипломатія – це новий напрямок, який має зменшити такі прояви атак у кіберпросторі з боку держав та окремих осіб, як кіберагресія, кібератаки на критичну інфраструктуру, витоки даних, кіберзлочинність, кібершпигунство, онлайн-крадіжки тощо. Для цього будуть використовувати засоби дипломатії.

Як розповідало BitukMedia, увечері 14 грудня Європейська рада своїм голосуванням відкрила переговорний процес про вступ до ЄС для України та Молдови. Таке рішення ухвалили 26 лідерів країн ЄС під час голосування у Брюсселі у Бельгії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі