Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Виглядає обнадійливо”: Neuralink вперше вживила імплант у мозок людини

Важливо

Фахівці Neuralink провели першу операцію з вживлення імпланту в мозок людини. Про це написав глава компанії Ілон Маск у своєму акаунті в X (колишній Twitter). Бізнесмен уточнив, що процедура пройшла добре.

Наразі пацієнт відновлюється після операції. Крім того, співробітники Neuralink вже фіксують активність нейронів мозку пацієнта за допомогою імпланту. Маск зазначив, що, за першими даними, показники роботи приладу виглядають обнадійливими.

Першими користувачами будуть ті, хто втратив можливість користуватися своїми кінцівками. “Уявіть собі, якби Стівен Гокінг міг спілкуватися швидше, ніж швидка друкарка чи аукціоніст. Це і є мета”, — заявив Маск. А імпалант від Neuralink дозволяє за допомогою думки керувати телефоном або компʼютером.

Цього року заплановано ще 10 таких операцій. За кожним з пацієнтів буде встановлено шестимісячне спостереження, аби переконатися у безпеці імпланту для людського мозку.

Дослідження від стартапу Neuralink – це випробування його бездротового інтерфейсу мозок-комп’ютер для оцінки безпеки імпланту та хірургічного робота.

Згідно з інформацією на вебсайті компанії, дослідження оцінить функціональність інтерфейсу, який дозволяє людям з тетраплегією або паралічем усіх чотирьох кінцівок керувати пристроями за допомогою думок. Набір добровольців для клінічних випробувань зі вживлення імплантів у мозок компанія розпочала у вересні 2023 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, першим в США отримав дозвіл на імплантацію нейрочіпа в мозок людини стартап Synchron з Нью-Йорка.  

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі