Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Самій зробити простіше” – замість ювелірних виборів майстриня почала виготовляти дрони

Важливо

28-річна Віолетта Олійник з Чернівців — майстриня з ювелірної справи. Однак її батько та двоє братів на фронті, тож жінка уже два місяці виробляє дрони у своїй майстерні.

Про це розповіли під час Єдиного телемарафону. Фрагмент Віолетта виклала у своєму профілі у Х.

Віолетта розповідає, що після того, як рідні стали до лав ЗСУ, вона спочатку збирала кошти на дрони, а потім вирішила виготовляти їх самостійно. Відправила уже дев’ять “пташок”.

“Коли постала потреба купувати FPV-дрони, батько попросив мене дізнатись ціни на них, продавців, виробників. Я почала цікавитись цим питанням. Знайомі розповіли, що в хороших виробників дрони потрібно чекати місяць-два. Попит — дуже великий. А батько хотів хоча б п’ять дронів мати вже. Я зрозуміла, що зробити самій буде простіше і швидше”, – розповідала жінка раніше в інтерв’ю Телекомпанії ТВА.

Зараз Віолетта збирає два типи безпілотників – “камікадзе” та “бомбери”, з яких скидають боєприпаси на позиції ворога. Перші два “бомбери” передала на Донеччину. Про них були дуже хороші відгуки, це і стало мотивацією працювати далі, пригадує волонтерка. Якщо є всі деталі, за день можна зібрати два дрони, каже вона.

Як розповідало BitukMedia, підлітки із міста Бахмач на Чернігівщині зібрали 130 тис. грн на придбання та ремонт автомобіля для ЗСУ. Свою новорічну виставу вони виконували 24 рази.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі