Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ніхто не погоджувався грати росіянина Кощея” – учні зібрали 130 тис. грн для ЗСУ (ВІДЕО)

Важливо

Підлітки із міста Бахмач на Чернігівщині зібрали 130 тис. грн на придбання та ремонт автомобіля для ЗСУ. Свою новорічну виставу вони виконували 24 рази.

Про це розповідає Суспільне.

“У нас була велика ціль: зібрати на машину і зібрати велику суму, бо машина потрібна, а донати йдуть дуже повільно”, – розповідає авторка сценарію, вчителька і волонтерка з громадської організації “Метаморфози” Тетяна Левченко.

“Тому ми вирішили написати виставу про нас, про наші “Метаморфози”, про те, що ми збираємо на машину. Ця щедрівка новітня, але в ній є всі традиційні елементи. Наші герої збирають на машину, ми теж збираємо на машину”, – розповіла вона.

Довго не могли знайти актора на роль росіянина Кощея – усі відмовлялися. Він із Бабою Ягою розмовляє російською.

“Белочка Тетяна заставляет всех говорить мовою. Знаешь, как она меня називает? Чахлик невмирущий”, – бідкається Кощей Бабі Язі.

Зі своєю виставою вони обійшли підприємства Бахмача та громади. Готувались до вистави два місяці. Авто обійшлося у 100 тис. грн, ще у 30 тис. – ремонт, тож військовим виставило усіх зібраних коштів.

Як розповідало BitukMedia, 9-річна Марія Власенко з міста Бар на Вінничині зібрала для українських військових 100 тис. грн. Планувала відправити допомогу тату Юрію, але той загинув на фронті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі