П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спливли через 14 років: виявили викрадені картини Пікассо та Шагала

Важливо

Поліція Бельгії затримала чоловіка, який зберігав у підвалі свого будинку полотна Пабло Пікассо та Марка Шагала. Картини були викрадені майже 14 років тому. Їхня вартість оцінюється в 900 тис. доларів.

Про це повідомляє Reuters.

“Голова” (Tête) Пікассо, “Молільник” (L’homme en prière) Шагала, а також ювелірні вироби були викрадені в приватного колекціонера в Тель-Авіві, Ізраїль, у 2010 році.

Знайти твори вдалося за допомогою одного з мешканців Антверпену, який розповів поліції, що бачив у продажу картини, схожі на втрачені полотна. Згодом продавця вдалося знайти, а витвори мистецтва вилучити. Сукупно їхня вартість може сягати 900 тис. доларів. Щоправда, викрадені разом з картинами коштовності на суму 680 тис. доларів знайти поки що не вдалось.

“Голова” Пабло Пікассо. Фото – Parquet of Namur
“Молільник” Марка Шагала. Фото – Parquet of Namur

У міській прокуратурі Антверпену додали, що обидві картини перебувають у доброму стані. Чоловік, який намагався виставити їх на продаж, був затриманий.

Як розповідало раніше BitukMedia, знайшлась картина Вінсента Ван Гога “Весняний сад”. Її викрали з невеликого голландського музею 3,5 роки тому – під час карантину. Повідомляють, що ключову роль у розшуку і поверненні полотна зіграв відомий арт-детектив.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі