Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові розгорнули найбільший державний прапор з автографами військових та Залужного

Важливо

Національний рекорд встановили мешканців Львова до 105-річниці підписання Акту злуки, яку відзначатимуть завтра. Вони розгорнули український стяг, на якому 1300 підписів дітей та 148 автографів військових з понад 30 бригад ЗСУ. Полотно прапора має довжину 20 м.

Про це сайт  Львівської обласної ради.

Рекорд встановили у Львові, на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Прапор, який розгорнули учасники акції – найбільший подібний в Україні. На ньому тисячі підписів військових, капеланів, медиків, волонтерів, благодійників, громадських діячів, зірок шоубізнесу, освітян і школярів.

20-метровий прапор відвідав 20 міст України та побував на передовій у понад 30 військових підрозділах.

У липні унікальне знамено підняли на Говерлу. Згодом його віднесли до Верховної Ради України, Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал Валерій Залужний поставив на ньому підпис.

22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві відбулося проголошення універсалу про об’єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну. Цю дату відзначають як День соборності України.

Проте об’єднана тогочасна Україна проіснувала недовго, оскільки уряди УНР та ЗУНР мали власні інтереси та укладали сепаратні договори із Німеччиною, Польщею та іншими учасники Першої світової. Ці договори взаємно суперечили поглядам керівництва УНР та ЗУНР, що призвело до розбрату та внесло свій вклад у провал національного визвольного спротиву.

Як розповідало BitukMedia, національний заповідник “Софія Київська” почав реалізацію нових колекційних купюр “нуль євро”. Йдеться про сувенірну банкноту із зображенням визначної пам’ятки архітектури ХІ століття – Золотих воріт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі