П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувала від собак і п’ять днів тримала в підвалі – жінка допомогла знесиленому лебедю

Важливо

Мешканка Дніпра Ніна Герасименко 10 січня врятувала від собак знесиленого лебедя. Вона назвала його Шипун, п’ять днів відгодовувала у підвалі, а потім віддала волонтерам.

Про це розповідає Суспільне.

Герасименко розповідає, що птаха побачила на сусідському подвір’ї, коли почула собачий ґвалт. Пригадує, що лебідь був знесилений та вкритий снігом.

“Він крилами б’є, а собаки його — той за хвоста, а той за шию хапають. Бігали навколо нього. Схопити не могли, він крилами бив, сніг на них летів. Це що вчасно, що я була вдома”, — розповідає жінка.

Герасименко прописукає, що лебідь не зміг сісти на воду і прохарчуватися, бо температура впала до мінус 19 градусів, і водойми замерзли. Тому він прилетів до людей.

Чим годувати птаха, жінка не знала, тому пішла шукати в інтернеті.

“Вівсянку, написано, було розпарювати або будь-яку крупу. Запарювати, не варити. І картоплю варену. Оце я йому давала”, – пригадує Герасименко.

Поки п’ять днів шукала, кому віддати птаха, він жив у підвалі. Потім лебедя забрала волонтерка Тетяна. Це уже дев’ятий лебідь за цю зиму.

Лебеді на озерах місцевого житлового масиву Березанівки живуть понад 50 років, каже Тетяна. Через потепління останні дві зими птахи залишаються на місцевих водоймах. Але цього року через заморозки вони все частіше звертаються до людей.

Тетяна допомагає тваринам понад п’ять років. Каже, лебеді найбільш стійкі до заморозків. Але Шипун, ймовірно, не знайшов відкритої водойми.

“Він не міг злетіти або міг бути знесилений, без їжі, на цих водоймах, які перемерзають — їм нема ж що їсти”, — розповідає зооволонтерка.

Як розповідало BitukMedia, двоє офіцерів поліції – Бей та Ортега – врятували 11 каченят із зливового стоку. Поліцію викликали небайдужі мешканці міста Ліг-Сіті у американському штаті Техас.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі