Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український митець демонструє на виставці 48 скульптур на грифелі олівця

Важливо

17 січня в Острозькому замку на Рівненщини відкрили виставку скульптур на грифелі олівця Костянтина Сапошка. Майстер зі Славути Хмельницької обл. показав 48 своїх робіт, які варто роздивлятися під збільшувальним склом. Під час виставки збиратимуть гроші для ЗСУ.

Про це розповідає Суспільне.  

Сапошко розповідає, що, коли був київським студентом, його вразив Музей мікромініатюр Миколи Сядристого. Тож вирішив спробувати робити щось подібне. Перші мініскульптури Сапошко зробив із гіпсу.

Тепер майстер використовує канцелярські олівці із розміром грифеля 2 мм та технічні оліців – там розмір грифеля трохи більший 2,5х4,5 мм.

Сапошко розповідає, що завжди працює без ескізу. Але матеріал можна легко зіпсувати, тому весь алгоритм дій продумує перед початком роботи і враховує, як може виправити недоліки.

Фото: https://ostrohcastle.com.ua/

“Можна просто в процесі нажати сильніше і він просто лопає або кришиться”, – розповідає він.

Найдовше працював над роботою “Русский корабль”, пригадує Сапошко.

Під час виставки будуть збирати кошти на авто для 14 бригади імені Князя Романа Великого разом із місцевою волонтерською ініціативою “Разом до перемоги”.

Як розповідало BitukMedia, в Ужгороді відкрили мініскульптуру “Екскурсовод”. Знаходиться вона біля входу до Ужгородського ботанічного парку. Присвятили її усім гідам та туристичним провідникам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі