Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Ужгороді відкрили нову мініскульптуру

Важливо

В Ужгороді відкрили мініскульптуру “Екскурсовод”. Знаходиться вона біля входу до Ужгородського ботанічного парку. Присвятили її усім гідам та туристичним провідникам.

Про це повідомляє  закарпатський блогер Олександр Богданов у Facebook.

Скульптуру відкрили 24 жовтня на згадку про загиблих у російсько-українській війні місцевих гідів – Тараса Гайдука та Івана Дівинця. Тарас Гайдук став прообразом скульптури.

Створив скульптуру Роман Мурник. Вона вшановує усіх екскурсоводів, гідів, гірських провідників, які зараз захищають Україну від російських окупантів.

Немає опису світлини.

Скульптуру встановили на функціональній велопарковці, яка стилізована під Карпатські гори. Екскурсовод стоїть на найвищій вершині, до якої ведуть драбина та сходи.

Мурник уже має кілька мініскульптур в Ужгороді. Одна із них присвячена італійському роду Другетів, які свого часу багато зробили для міста. Інша – видатному американському економісту родом із Закарпаття. Ще одна мініскульптура – сова в конфедератці, що сидить на грубецькій книзі, знаходиться поруч із УжНУ.

Як повідомляло BitukMedia, y столиці України встановили нову мініскульптуру у рамках проєкту “Шукай”. Вона має вигляд літери “Ї”, яку автори називають символом української ідентичності. Скульптура містить елементи із вітражів КНУ, пошкоджених російською ракетою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі