Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зʼявився перший трейлер фільму за мотивами повісті Кузьми Скрябіна “Я, “Побєда” і Берлін” (ВІДЕО)

Важливо

Стрічка “Я, “Побєда” і Берлін” за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна вийде в український прокат 21 березня 2024 року. В перший тиждень нового року B&H Film Distribution Company оприлюднили перший трейлер фільму.

Про це повідомили на сторінці фільму у Facebook.

Стрічка “Я, “Побєда” і Берлін” знята у жанрі роуд-муві. Вона є екранізацією однойменної повісті українського музиканта, актора, ведучого і продюсера Андрія Кузьменка. У книзі Кузьма описує власні життєві пригоди 1990-х років.

За сюжетом за три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліну на старій “Побєді”. Вони прямують до колекціонера, який нібито готовий обміняти раритетну автівку на шестисотий “Мерседес”. Кузьма обіцяє своїй коханій дівчині Барбарі повернутися додому на крутій тачці, а хлопцям із гурту – обов’язково встигнути на виступ. Але вже від перших хвилин подорожі стає зрозуміло – усе пішло шкереберть. “Це історія про становлення музиканта, пошуки себе, дружбу та шлях до мрії, сповнений карколомними пригодами”, – кажуть автори.

Молодого Кузьму Скрябіна зіграв Іван Бліндар. Також у фільмі режисерки Ольги Ряшиної знялися Марія Стопник та Володимир Гева.

Спеціально для фільму найвідоміші українські виконавці переспівали 16 пісень Кузьми. У фільмі прозвучать кавери хітів гурту “Скрябін” у виконанні українських зірок: Джамала – “Хай буде так, як хочеш ти”, Monatik – “Старі фотографії”, “Без обмежень” – “Мовчати”, Alina Pash – “Чекаю ночі”, Dzidzio – “То моє море”, “Антитіла” – “Чорнобиль форева”, Adam – “Говорили і курили”, “ТНМК” – “Кольорова”. Згодом усі композиції планують об’єднати й випустити в складі спеціального музичного альбому.

Зйомки відбувалися 2020 року – у період жорстких карантинних обмежень. Прем’єра фільму була запланована на 17 березня 2022 року, але у розпал підготовки до прокату відбулося повномасштабне вторгнення військ рф на територію України.

Повідомляють, що більшу частину прибутків від кінопрокату буде спрямовано до Фонду Скрябіна – для допомоги захисту нашої держави.

Як розповідало раніше BitukMedia, “Безпрецедентно великою” назвала частку українського кіно в загальному бокс-офісі України продюсерка анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня” Ірина Костюк. За її словами, у 2023 році відбувся кінотеатральний бум.

Також стало відомо про початок зйомок українського фільму жахів “Конотопська відьма”, який вийде у широкий прокат вже цього року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі