Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Касові збори українських фільмів стали рекордними у 2023 році

Важливо

“Безпрецедентно великою” назвала частку українського кіно в загальному бокс-офісі України продюсерка анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня” Ірина Костюк. За її словами, у 2023 році відбувся кінотеатральний бум.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Ірина Костюк стверджує, українські стрічки ще ніколи не збирати таких кас. У 2023 році вони встановили рекорд. 

До слова, термін “бокс-офіс” використовується в кінопрокатах та театрах і означає виторг від продажу квитків.

“Загальний прибуток від українського кіно становить близько 300 млн грн, половину з них зібрала “Мавка. Лісова пісня”, але інші – це “Люксембург-Люксембург”, “Довбуш”, “Щедрик”, “Памфір” – вони також збирали безпрецедентно великі каси, що спричинило зростання бокс-офісу як в абсолютних цифрах, так і частки українського кіно. За результатами року вона буде на рівні 15-17% у загальному бокс-офісі – такого ще не було в українському кінопрокаті”, – поділилась Костюк.

Вона зауважила, що закордонний успіх “Мавки” зробив вихід анімації визначною культурною подією.

“Оскільки одна із місій “Мавки” – культурна дипломатія і вона справді мала безпрецедентний успіх у світі, це робить її для мене особисто і для всієї української культури однією з видатних подій року”, – додала продюсерка.

Також до трійки подій у культурі вона віднесла театральний бум, спричинений вдалими театральними постановками, зокрема “Конотопської відьми” Івана Уривського.

Як розповідало раніше BitukMedia, з 8 лютого в українському прокаті можна буде побачити фільм “Інший Франко”. Стрічка присвячена видатному синові великого батька — Петру Франку, науковцю, льотчику, одному із засновників української авіації.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі