Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українське подружжя перетворило свою ветаптаку на дім для безхатніх тварин (ВІДЕО)

Важливо

Подружжя Карина Краснопольська і Михайло Горобець  із Любара на Житомирщині відкрили свою ветеринарну аптеку. А тепер перетворили її на притулок для безпритульних тварин. Лікують та підгодовують тварин часто за “чайові”, які лишають відвідувачі.

Про це розповідає Суспільне.

Карина та Михайло відкрили аптеку уже після початку повномасштабної війни з росією. Кажуть, завжди хотіли створити місце, де тварни могли б поласувати смачненьким чи випити води у спеки.

Карина каже, що тварини приходять до них не тільки за їжею, а й за ласкою. Серед таких тварин – 1,5 річний пес Тор, якого господарі вигнали на вулицю, та кішка Валер’янка, якій в аптеці вивели блох та гельмінтів.

“Гроші на корм та необхідні ліки для тварин залишають покупці ветаптеки. Це чисто їхні гроші. Це гроші Валер’янки — за них ми можемо купувати обробки, якщо бачимо, що тварина хвора”, — розповідає Михайло.

Чоловік каже, що вуличних тварин треба стерилізувати, інакше їх популяція буде неконтрольована. Адже люди викидають їх під школи, магазини та приносять і під аптеку подружжя.

У майбутньому Карина та Михайло планують створити ветеринарний кабінет, аби допомагати тваринам.

Як розповідало BitukMedia, у Кривому Розі волонтери створили кав’ярню, у якій живуть троє врятованих ними котів. Тварин пролікували та щепили, тож для відвідувачів взаємодіяти із ними безпечно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі