Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вік не перепона – 92-річний екстремал перетнув Великий каньйон

Важливо

92-річний Альфредо Аліага Бурдіо офіційно став найстарішим чоловіком, який перетнув Великий каньйон у США від краю до краю. Вік – це лише цифра, каже відчайдух і ділиться секретами здорового життя.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Перетин Великого каньйону у штаті Аризона – популярний туристичний маршрут для екстремалів із усього світу. Каньйон має північний та південний краї або ободи (англ. – rim). Найбільш популярним є південний край, а ось північний – вищий і віддаленіший від зон туристичної інфраструктури. Подорож від краю до краю включає перетин річки Колорадо на дні каньйону і триває 34 км в один бік.

Альфредо, який зараз живу у Берліні, Німеччина, став найстарішим чоловіком, який перетнув каньйон. Сталося це 15 жовтня минулого року, але рекорд офіційно визнали лише тепер. Альфредо ішов разом зі своїм сином. Мандрівка зайняла 34 години і 2 хв. Сама дорога зайняла 24 год і 15 хв. Зазвичай люди долають Каньйон за близько 8 год.

Пенсіонер каже, що перетинав Каньйон уже багато разів. Коли його дружина померла у 2006-му, Алфредо вирішив відвідати туристичні місця, де вони бували. Узяв доньку, 9-річного внука та разом з ними перейшов каньйон.

Альфредо почав тренуватися до рекордної подорожі у січні минулого року – проходив 12 км за день. У жовтні він таки почав спуск – із північного краю. Спуск там дуже крутий, і пенсіонер намагався робити перерву щогодини. Каже, на відпочинок і перекус йому вистачало 15 хв – і він був знову готовий іти.

“Я був дуже здивований цьому”, – каже Альфредо.

Він каже, що намагався рухатися повільно, але стабільно, крок за кроком.

Альфредо каже, що його найбільше вразили люди, які траплялися під час мандрівки. Усі вони підтримували його. А двоє незнайомих людей – Джуліан Койнер і Пітер Тодд – захотіли іти разом із Альфредо із його швидкістю, аби стати свідками встановлення рекорду.

Поки чоловік ішов, пожежне депо у місті Тусон, Аризона, визнало його почесним пожежником та нагородило шевроном.

Альфредо каже, хоче навчити людей не зупинятися, робити те, що любиш, що б не ставалося. І довести, що ніколи не пізно почати щось нове.

“Я почав жити здоровим життям у 76 років”, – пригадує рекордсмен.

“Мій секрет здорового життя тримається на трьох речах: здорове харчування та пиття води, прогулянки протягом 30 хвилин на день і сон у темряві ночі протягом восьми годин”, – ділиться секретом Альфредо.

Тепер він хоче перейти Великий каньйон ще раз, але уже чисто заради втіхи, не переймаючись за рекорд.

Раніше BitukMedia повідомляло, що мешканець американського штату Колорадо Джон Джепкема став найстарішим чоловіком, який перетнув впоперек Великий Каньйон пішки. Чоловіку на момент встановлення рекорду було 91 рік і 152 дні. 38,6 км подолав за 5 днів.

Альфредо на кілька місяців молодший від Джапкеми, але вік на момент встановлення рекорду у нього більший.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі