Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пішки перетнув Великий Каньйон у 91 рік – пенсіонер встановив світовий рекорд

Важливо

Мешканець американського штату Колорадо Джон Джепкема став найстарішим чоловіком, який перетнув впоперек Великий Каньйон пішки. Чоловіку на момент встановлення рекорду було 91 рік і 152 дні. 38,6 км подолав за 5 днів.

Про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

Великий Каньйон – це ущелина в штаті Аризона в США, яка має довжину більше 446 км і глибину до 1,8 км. Його утворює річка Колорадо. Великий Каньйо є одним з найбільш видовищних природних чудес світу.

91-річний чоловік вирішив взяти у небезпечну прогулянку своїх друзів. Він уже перетинав Великий Каньйон раніше. Але дізнався, що може встановити світовий рекорд, тож вирішив присвятити мандрівці ще один вікенд.

у 91 рік щодня проходив до 13 км із 13,5 кг на спині. так тренувався чотири місяці

Джепкема розповів, що проходив 8-13 км щодня протягом чотирьох місяців, аби підготуватися до походу. При цьому носив на спині рюкзак вагою 13,5 кг. Каже, що намагався обрати якомога більш нерівну дорогу та таку, щоб вона йшла то вгору, то вниз.

“Коли я дізнався, що рекорд у Книзі відкритий, я сказав: «Гайда, його встановимо”, — пригадує Джон. Але він тверезо оцінив свої сили і взяв із собою друзів. Його донька Джулія погодилася також встановити рекорд.

Підсумовуючи, Джепкема каже – “ти на стільки старий, на скільк думаєш. Лишайся активним і продовжуй рухатися”.

Як повідомляло BitukMedia, 80-річна канадійка Джозефіна Міхалюк із провінції Альберта стала світовою рекордсменкою серед донорів крові. За все життя вона здала близько 96 л.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі