Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Допомагає Starlink – учителька історії України з-під Бахмута викладає онлайн під обстрілами (ВІДЕО)

Важливо

Викладачка історії України із прифронтового міста Часів Яр під Бахмутом на Донеччині Ніна Седаш перевіряє домашні завдання учнів та навчає їх попри постійні обстріли. Жінка не може покинути своїх котів і собак і виїхати. Військові поділилися із відчайдушною учителькою доступом до Starlink, аби спростити їй роботу.

Про це повідомляє Freedom.

У викладачки близько 400 учнів із 5-9 класів. Жінку умовляли виїхати на більш безпечні території, але вона не може покинути напризволяще своїх котів та собак, а також через те, що приглядає за сусідськими будинками.

“Сказали, їдьте у Костянтинівку, Краматорськ, на Західну Україну, не будьте в таких умовах”, – пригадує Седаш, як її умовляли військові. Однак вона залишилася.

Спочатку Седаш працювала у місцевому “Пункті незламності”, але через обстріли у містечку погано ловить навіть мобільний зв’язок. Аби допомогти жінці, українські військові надали їй доступ до Starlink.

Викладачка каже, що інтернет дуже допомагає, бо неперевірені учнівські роботи накопичилися аж із січня. Жінка вірить, що зможе дочекатися української перемоги у рідному місті.

Як повідомляло BitukMedia, родина вчителів із Запоріжчини Костянтин Швець та Світлана Бован проводять із дітьми онлайн-заняття за 20 км від лінії фронту. Будинок їхній пошкоджений, іноді під час занять доводиться видертися на дах, аби отримати гарний сигнал, але це педагогів не спиняє.



Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі