Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На даху будинку під обстрілами – родина вчителів викладає онлайн

Важливо

Родина вчителів із Запоріжчини Костянтин Швець та Світлана Бован проводять із дітьми онлайн-заняття за 20 км від лінії фронту. Будинок їхній пошкоджений, іноді під час занять доводиться видертися на дах, аби отримати гарний сигнал, але це педагогів не спиняє.

Про відчайдушне подружжя розповідає Суспільне.

Костянтин та Світлана живуть у селі Приморське Василівського району. У населений пункт час від часу залітали ворожі снаряди. Прилітали уламки і в подвір’я подружжя.

“Побило вікна. Вибило все, все, що тут стояло – все поскидало на підлогу. Вставляти все треба. Ще не доробили”, – розповідає про наслідок одного із обстрілів Світлана.

На початку повномасштабного вторгнення вся родина жила у льоху майже цілодобово – разом із донькою, зятем та онуком.

Костянтин викладає фізику та інформатику, Світлана – українську мову та літературу. Заняття проводять дистанційно.

Якщо мобільний інтернет працює, то з телефону виходимо онлайн. А коли поганий – доводиться забиратися вище, на дах, і звідти проводити уроки”, – розповідає Костянтин.

Виїжджати із села родина не планує. Кажуть, є хоча б якась робота. Крім того, у доньки мала дитина. Відсутність розуміння перспектив, що буде, якщо залишать рідну оселю, примушує вчителів лишатися під обстрілами.

Як повідомляло BitukMedia, 9-класник із Житомира Артур Печенюк спроектував генератор, який виробляє електроенергію із дощу. Для цього використав старий двигун із автомобіля дідуся.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі