Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дарують щастя і радість: йога з цуценятами стає дедалі популярнішою (ВІДЕО)

Важливо

Взаємодія з тваринами сприяє зниженню рівня напруги і стресу. Така практика це приємний спосіб розслабитися, відволіктися від повсякденних проблем і знайти внутрішню гармонію. Особливо якщо поєднати її з йогою. Тому парижанкам так і подобається ця “йога з цуценятами”.

Про це розповідає Reuters.

Парижанки у стресі, які хочуть поєднати розслаблювальний ефект йоги з теплими обіймами домашнього улюбленця, відкривають для себе “йогу з цуценятами”. Такі заняття включають не лише вправи на килимку, а й пухнастих цуценят під рукою – щоб пестити.

Заняття у нещодавно відкритому Puppy Yoga Paris включають 20 хвилин йоги та 40 хвилин спілкування з цуценятами.

За словами засновниці Елли Рубінскі, концепція сподобалась жителькам Парижу – чимало з них багато працюють і живуть в маленьких квартирках. “Багато хто з нас не може мати власних собак вдома або не має часу вигулювати їх щодня, тож це можливість присвятити трохи часу відпочинку і просто бути щасливими”, — розповіла Рубінскі під час заняття, на яке були запрошені 10 цуценят золотистого ретривера.

“Його сама по собі надзвичайно приємна й розслабляє, але з дуже милими маленькими песиками вона приносить ще більше щастя”, — сказала 19-річна Клара Матьє.

Puppy Yoga Paris пропонує кілька сеансів на тиждень, у кожному з яких беруть участь як породисті цуценята, так і кошенята – всі віком від шести до 12 тижнів. До Нового року сеанси коштували 35 євро, а з січня ціна зросла до 45 євро.

Елла Рубінскі уклала партнерські договори з сусідніми заводчиками. Останні здають їй тварин в оренду для сеансів. Цуценята розважають жінок кілька годин, а ввечері повертаються. Бізнесвумен каже, що нещодавно вона відкрила ще один центр йоги з цуценятами у Мадриді та сподівається відкрити більше центрів у Франції протягом 2024 року.

Ідея puppy йоги не є новою. Вона вже два роки є хітом у Великій Британії та Канаді. І нарешті дійшла і до України. Кількість поціновувачів Puppy Yoga росте з кожним днем, – пише WoMo. Такі заняття вже проводять у Києві та Львові. Вважається, що йога з цуциками стимулює виділення ендорфінів — гормонів щастя. Вони дарують відчуття радості, задоволення та позитивних емоцій.

Корисні такі заняття і для цуциків, адже через взаємодію з новими людьми вони соціалізуються та готуються до життя в майбутній родині. Завдяки практиці щеня стає більш відкритим до світу, вчиться все пізнавати і не боїться незвичайних обставин та людей.

Цуцики приїжджають на заняття лише на пару годинок з розплідників чи притулків. Фото – WoMo.Ua

Як розповідало раніше BitukMedia, на Закарпатті виховуватимуть собак-терапевтів для підтримки ветеранів і ветеранок війни у подоланні психологічних травм. Їх будуть надавати військовим безкоштовно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі