П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Американка з двома матками народила двох немовлят в різні дні

Важливо

Американка зі штату Алабама Келсі Хетчер народила двох доньок – вона виносила їх у різних матках. Дівчатка народились в різні дні. На мільйон вагітностей припадає тільки один подібний випадок.

Про це повідомляє BBC.

Пологи в Хетчер почалися на 39-му тижні і тривали загалом 20 годин. Одна дівчинка, Роксі, народилася 19-го грудня, а її сестра Ребел – 20-го. Першу доньку жінка народила самостійно, а іншу — за допомогою кесаревого розтину.

За словами медиків, дівчат можна назвати різнояйцевими близнюками. Зазвичай цей термін використовується, коли кожна дитина розвивається з окремої яйцеклітини.

“Зрештою, це було двоє немовлят в одному животі одночасно. Просто в них були різні квартири”, — сказав лікар.

Всі фото – Instagram| doubleuhatchlings

Про цю унікальну вагітність BitukMedia вже розповідало в листопаді. Келсі Хетчер з 17 років знала про те, що має рідкісну анатомічну особливість — повне подвоєння матки (uterus didelphys), причому кожна з маток сполучається зі своїм яєчником. Ця особливість зустрічається в однієї жінки з трьох тисяч (але, можливо, частіше). Лікарі попередили дівчину про те, що в її випадку вищий ризик викидня і передчасних пологів. Однак з 2016-го до 2021-й Келсі без особливих проблем пережила три вагітності і народила доношених та здорових дітей.

Четверта вагітність була незапланованою. Хетчер розповідала, що прийшла на УЗД у травні і, коли спеціалістка підтвердила, що все добре, про всяк випадок повідомила, що має другу матку. Лікарка вирішила подивитись і на неї. На подив обох з’ясувалося, що в Келсі двійнята. Ця новина шокувала родину.

Вагітність в обох матках – явище настільки рідкісне, що лікарі не мають надійної статистики, як часто таке відбувається, проте хтось робить висновок, що така варіація запліднення, як у Келсі Хетчер, зустрічається в одному випадку на мільйон вагітностей.

Лікарі припускають, що подвійна вагітність стала результатом овуляції двох яйцеклітин, одна з яких опустилася в праву матку, а інша – в ліву. Запліднення яйцеклітин також відбулося окремо, можливо, навіть у різні дні.

Раніше BitukMedia розповідало про незвичайний випадок в Австралії – там жінка з двома матками завагітніла двічі з різницею 18 днів і народила здорових малюків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі