П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

1 випадок на 50 мільйонів: жінка виношує дітей у двох матках одночасно

Важливо

32-річна американка з Алабами, яка народилася з двома матками, вагітна двійнею. Жінка має народити під Різдво, і лікарі кажуть, що діти розвиваються нормально – кожен у своїй матці. Ймовірність такого випадку оцінюють як 1 на 50 мільйонів.

Про це пише Science Alert з посиланням на AFP.

Подвійна матка – обставина дуже рідкісна: вона зустрічається приблизно в 0,3% жінок. Часто у таких жінок навіть одноплідна вагітність проходить з ускладненнями. Але 32-річна Келсі Хетчер з Алабами всіх здивувала – у неї будуть двійнята, які нормально розвиваються у двох матках одночасно. Унікальність її випадку медики оцінюють як 1 до 50 мільйонів.

Фото – Kelsey Hatcher

Келсі не вперше збирається стати матір’ю. В неї вже є троє дітей – усі здорові і народжені вчасно. Але своїй новій вагітності, такій унакальній, майбутня мати присвятила окремий блог.

Лікарі пояснюють: це сталося, швидше за все, тому, що Келсі “овулювала окремо, і одна яйцеклітина вийшла в кожну фалопієву трубу, тобто з кожного боку матки, а потім сперма потрапила в кожну окрему матку”. Таким чином, запліднення відбулося у кожному з двох органів незалежно.

Келсі та Калеб Хетчери з Алабами незабаром стануть батьками вже п’ятьох дітей. Фото – cjshaverphoto, LLC

Вагітність протікає нормально, десь на Різдво Келсі Хетчер має народити дівчат-двійнят. Американка сподівається, що перейми і пологи у неї пройдуть природно, але усвідомлює, що може знадобитися кесарів розтин — для одного або навіть для обох дітей. Кожна матка скорочується окремо, тому буває, що двійнята народжуються окремо, з різницею у години або навіть дні. 

Американські лікарі кажуть, що раніше ніколи не стикалися з чимось подібним, але зроблять усе можливе, щоб пологи пройшли успішно.

Раніше BitukMedia розповідало про незвичайний випадок в Австралії – там жінка з двома матками завагітніла двічі з різницею 18 днів і народила здорових малюків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі