Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

150 фільмів за… секунду: запустили найшвидший інтернет у світі

Важливо

У Китаї після багатоетапних експлуатаційних випробувань запустили найшвидший інтернет у світі. Його швидкість передачі становить 1,2 Тб (1200 Гб) за секунду. Ця знакова подія сталася на понад два роки раніше, ніж прогнозували експерти. Десятирічний план розвитку мережної інфраструктури Піднебесної близький до завершення.

Про це пише South China Morning Post.

Оптоволоконний кабель проклали між Пекіном, Уханем та Гуанчжоу. Його довжина – понад 3 тис. км. Повідомляють, що кабель був підключений до мережі вже у липні цього року, проте на повну потужність він запрацював лише зараз, після завершення всіх необхідних випробувань.

Запуск мережі став частиною китайської інфраструктури майбутніх інтернет-технологій (FITI) – проєкту, який розробляється вже 10 років та є останньою версією національної китайської освітньої та дослідницької мережі Cernet. Нинішнє досягнення стало результатом співпраці Університету Цінхуа з компаніями China Mobile, Huawei Technologies та Cernet Corporation. Раніше експерти були впевнені, що старт мережі з такою швидкістю передачі – 1,2 Тб (1200 Гб) за секунду – буде можливий не раніше 2025 року.

За словами віце-президента Huawei Technologies Ван Лей, з рекордною швидкістю 1,2 Тб користувач може за одну секунду завантажити 150 фільмів в HD-форматі.

До слова, більшість магістральних мереж інтернету у світі працюють зі швидкістю лише 100 гігабіт за секунду. Навіть США лише нещодавно завершили перехід на інтернет п’ятого покоління зі швидкістю 400 гігабіт за секунду.

Як розповідало раніше BitukMedia, китайські компанії Huawei та China Mobile роздають швидкісний Wi-Fi на Евересті на висоті 4,2 км і 5,2 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі