Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Диво народження: жінка з двома матками народила двійнят

Важливо

24-річна мешканка Австралії Меделін Каклікос народила двійнят. В цьому не було б нічого дивного, якби у жінки не було дві матки. Малюків вона зачала у різний час.

Про це розповідає Daily Mail.

З 2020 року жінка вілчайдушно намагалася зачати дитину. Через рік марних спроб подружжя звернулося до медиків. Так Меделін дізналася, що народилася з подвоєнням матки. Йдеться про аномалію і ваду розвитку, за якою у жінки виростають дві матки замість однієї. За словами лікарів, у такій ситуації шанс зачати двійнят становить приблизно один до 50 мільйонів.

Попри труднощі, пара не залишала спроб стати батьками. Протягом двох років подружжя намагалося зачати дитину та пройшло десять процедур екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Нарешті 2022 року Каклікос дізналася, що вагітна. “Ми вибухнули криками, а коли ми обіймалися, нашими обличчями текли сльози”, — розповідає вона.

Коли Каклікос була на 10 тижні вагітності, то прийшла на  планове УЗД. Жінка помітила, що лікар дивно поводиться, і, злякавшись, запитала, чи все гаразд з дитиною. Медик повідомила, що у другій матці жінки знаходиться ще один плід. “Моя щелепа впала на підлогу, а чоловік зблід. Я подумала, що вона, мабуть, жартує”, — згадує жінка.

Друга дитина була меншою за першу, й у лікаря виникла підозра, що пара зачала ще одну дитину через тиждень після ЕКЗ. Виявилося, що Каклікос завагітніла другою дитиною природним шляхом. “Нам порадили утриматися від сексу під час перенесення ембріона, але ми пішли проти рекомендацій”, – пояснила вона.

Занепокоєні лікарі радили жінці позбутися одного з дітей, оскільки через можливі ускладнення вона ризикувала втратити обох. Подружжя вирішило зберегти обидва плоди. За словами Каклікос, її вагітність протікала добре, і вона постійно перебувала під наглядом лікарів.

Фото – Caters News Agency

Зрештою на 34-му тижні вагітності шляхом кесаревого розтину жінка народила двох синів. Двійнята знаходилися в реанімації кілька днів, а потім їх передали молодим батькам. “Вперше взявши на руки своїх новонароджених хлопчиків-двійнят, я відчула те материнське почуття, про яке всі говорять. Я ніколи не думала, що відчую це почуття після пекельних спроб ЕКЗ і понад двох років спроб мати дитину. Але я народила не одного, а двох дітей”, – поділилася емоціями Каклікос. Відомо, що новонароджених назвали Нейтом та Коулом.

Раніше BitukMedia розповідало про дитину, яка народилась з протизаплідною внутрішньоматковою спіраллю в руці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі