П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Швидко і зухвало: в Лондоні викрали антивоєнну роботу Бенксі

Важливо

У Лондоні невідомі викрали нову роботу всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі. Це сталося менш ніж за годину після того, як художник в Instagram визнав своє авторство. За свідченнями очевидців, роботу забрали двоє чоловіків у цивільному одязі та відвезли в невідомому напрямку.

Про це пише The Guardian.

Нова робота Бенксі – то дорожній знак STOP, на якому митець зобразив три безпілотники.

Свідками викрадення стали лондонці, які спеціально приїхали, аби подивитися на роботу Бенксі. За їхніми словами, злодії витратили на демонтаж знаку з малюнком Бенксі “лише хвилину”.

На кадрах видно, як двоє чоловіків демонтують знак та забирають його. Такі самі ролики з’явилися в різних британських ЗМІ.

Як пише The Guardian, вкрадений у Лондоні арт-об’єкт нагадує твір Бенксі 2017 року. Воно зображує три дрони, що летять над дитячим малюнком підірваного будинку. Роботу було продано за 205 тис. фунтів (близько 260 тис. доларів) на благодійному аукціоні.

Фото – banksy.co.uk

Це не перший випадок крадіжки робіт Бенксі з вулиць, – нагадує “Радіо Свобода”. Наприкінці 2022 року в Гостомелі на Київщині місцевий житель намагався викрасти ґрафіті Бенксі із зображенням жінки в протигазі і з вогнегасником у руках. Він зрізав малюнок зі стіни разом зі штукатуркою та намагався перевезти твір за допомогою деревʼяних дощок та поліетилену. Твір вдалося повернути, підозрюваному повідомили про підозру в замаху на крадіжку в особливо великому розмірі за умов воєнного стану.

А у 2019 році було викрадено ґрафіті Бенксі, зроблене на дверях музичного клубу “Батаклан” у Парижі, де внаслідок теракту у 2015 році загинули 90 людей. Вуличні роботи Бенксі також часто піддаються вандалізму.

Як розповідало раніше BitukMedia, стінопис Brexit знаменитого Бенксі, який вперше з’явився за рік після того, як Велика Британія проголосувала за вихід з ЄС, зник назавжди разом з будівлею, на якій його було намальовано. Будинок у прибережному місті Дувр знесли. На сьогодні це остання мистецька інсталяція невловимого вуличного митця, що була видалена або демонтована.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі