Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знаменита фреска Бенксі на тему Brexit зникла назавжди разом із будівлею

Важливо

Стінопис Brexit знаменитого Бенксі, який вперше з’явився за рік після того, як Велика Британія проголосувала за вихід з ЄС, зник назавжди разом з будівлею, на якій його було намальовано. Будинок у прибережному місті Дувр знесли. На сьогодні це остання мистецька інсталяція невловимого вуличного митця, що була видалена або демонтована.

Про це розповідає Forbes.

Твір мистецтва, вартість якого оцінюється приблизно в 1 млн фунтів стерлінгів, зʼявився на одній з будівель у прибережному місті Дувр у 2017 році. На муралі, що прикрасив будівлю Castle Amusements, було зображено робітника, який зрізає одну з 12 жовтих зірок на синьому прапорі ЄС.

Фото – GETTY IMAGES

2019 року малюнок “зник” – будівлю просто побілили, щоб приховати роботу.

У заяві для CNN представник міської ради Дувра написав: “Перш ніж дати дозвіл на знесення та скористатися професійними порадами щодо збереження, міська рада визначила, що “Бенксі” неможливо зберегти без значних витрат для місцевих платників податків, навіть якби це було технічно можливо”. Міські чиновники також наголосили, що жодним чином не брали участі у зафарбовуванні мурала.

Сам художник, особа якого досі невідома, знесення не прокоментував.

Графіті Бенксі почали з’являтися на вулицях з початку 1990 років. Нині його роботи оцінюються у мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на яких розміщені.

Як розповідало раніше BitukMedia, у 2021 році Бенксі прикрасив одну з будівель у британському Лоустофті своєю роботою. На ній зображена чайка, що полює за розташованим поряд сміттєвим контейнером. Попри велику популярність роботи, домовласники витратили 200 тис. фунтів, аби прибрати графіті Бенксі зі стіни свого будинку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі