Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Від дитбудинку до червоної доріжки”: акторка “Голодних ігор” з синдромом Дауна виявилась українкою (ВІДЕО)

Важливо

14-річна акторка Софія Санчес, яка виконала роль у “Голодних іграх: Балада про співочих пташок та змій”, народилася в Україні. “Українська акторка з синдромом Дауна” – вказала дівчина на своїй сторінці в Instagram. 

Про це розповідає “Українська правда. Життя”.

Прийомна мати Софії Дженніфер Санчес в інтерв’ю розповіла, що майбутню доньку вперше побачили на сайті сиротинця в Україні. Родина з Каліфорнії вдочерила дівчинку, коли тїй було менше двох років. На той час Дженніфер та Гектор Санчеси вже мали трьох синів, наймолодший з яких також народився з синдромом Дауна.

Відтоді Дженніфер є прихильником усиновлення “сонячних” дітей. Вона радо ділиться своїм досвідом щодо методик раннього втручання, індивідуальних навчальних програм та інклюзивної освіти. Дженніфер також дає рекомендації молодим батькам дітей із синдромом Дауна та ділиться цінними ресурсами для сімей.

А тоді, 12 років тому, родина планувала виховувати Софію та молодшого сина як двійнят. Наживо дівчинка вперше побачила своїх майбутніх батьків у Дніпрі, коли ті прилетіли до неї у дитбудинок. 

“В її документах було вказано, що вона народилася в один рік з нашим молодшим сином Хоакіном, тому ми думали, що будемо виховувати двійню. Але через кілька місяців ми дізналися, що в українському сиротинці неправильно записали рік народження. Спочатку ми були трохи розчаровані.. Але зараз здається, що ми виховуємо двійню, адже хлопчики трохи відстають у розвитку від дівчаток. Вони обидва ходять до місцевої школи”, – розповідає Дженніфер в подкасті. 

Зростаючи у США, дівчинка з України почала записувати й викладати відео у соцмережі, в яких розповідала про свої особливості через патологію. Все почалось з вірусного відео “Синдром Дауна – не страшно”, щирого зізнання, яке резонувало серед людей по всьому світу та привернуло увагу до маленької Софії.

А ще Софія ділилася історіями про брата Хоакіна, який окрім синдрому Дауна, має легкий аутизм. 

Фото – Instagram/the.sofia.sanchez

Примітно, що зірка Софії засяяла ще більше, коли вона зʼявилась на прем’єрі фільму “Барбі”, одягнена як перша в історії лялька Барбі з синдромом Дауна. Її присутність на рожевій доріжці принесла юній акторці місце в списках найкраще одягнених персон шоу. Її також запросили допомогти презентувати першу Барбі з синдромом Дауна від Mattel, і її вбрання викликало величезний попит на “Барбі з сукнею DS”, створене брендом екологічної дитячої моди.

Щодо кіно, артистична дівчинка дебютувала в серіалі “Змінилися при народженні” (Switched at Birth) і знялася в таких фільмах, як “Для Паломи” (For Paloma”) і новій частині франшизи “Голодні ігри” – “Балада про співочих пташок та змій” (The Ballad of Songbirds and Snakes).

“Від дитбудинку до червоної доріжки фільму номер 1 у світі. Все. Можливо”, – вказала мати Софії Дженніфер під одним зі своїх дописів. 

Софія також стала авторкою ілюстрацій до серії книг про дітей із синдромом Дауна під назвою “Тебе достатньо” і “Тебе люблять”. 

Фото – Amazon

В липні 2022-го року, після початку повномасштабного вторгнення рф, Софія Санчес опублікувала світлину на тлі українського прапора, зазначивши, що продовжує “молитися за Україну”. 

Фото – Instagram/the.sofia.sanchez

У соціальних мережах Софія звертається до підписників, закликаючи до підтримки своєї малої Батьківщини. 

Раніше BitukMedia розповідало про корейського співака Лео, який співає українською і знайшов своє щастя з українкою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі