Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Mattel випустила першу ляльку Барбі із синдромом Дауна (ВІДЕО)

Важливо

Першу ляльку Барбі з синдромом Дауна презентувала американська компанія Mattel. Вона стала результатом спільної роботи з Національним товариством людей із синдромом Дауна та медичною спільнотою.

Про це розповідає ABC News.

Нова лялька Барбі має риси характерні для людей з синдромом Дауна: обличчя більш округлої форми, маленькі вуха, плоске перенісся та очі мигдалеподібної форми.

На шиї у нової Барбі намисто, що символізує три копії 21-ї хромосоми – генетичної аномалії, що викликає синдром Дауна. Рожеві ортопедичні пристрої на лялькових кісточках схожі на ті, які часто носять “сонячні” діти в США. Цю Барбі розробляли спільно з Національним товариством людей із синдромом Дауна, щоб максимально точно відтворити зовнішні характеристики.

Фото – Mattel

До рекламної кампанії Mattel залучила модель із синдромом Дауна Еллі Гольдштейн, яка стала героїнею обкладинки британського Vogue у травні.

Нова модель стала частиною інклюзивної лінійки Barbie Fashionistas. Її запустили 2022 року. Barbie Fashionistas пропонує дітям більш різноманітне уявлення про красу та “прагне боротися зі стигматизацією фізичних вад”. Раніше до неї включили ляльок Барбі – з протезом ноги, зі слуховим апаратом, в інвалідному візку та із захворюванням вітиліго. Американську компанію Mattel багато років критикували за ляльок Барбі, які втілювали жінок переважно одного типажу. 

Як розповідало раніше BitukMedia, у Лос-Анджелесі (США) відкрилась виставка “Світ Барбі”. Її особливість – відтворений у натуральну величину світ знаменитої героїні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі