Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фільм “20 днів у Маріуполі” потрапив до двох шорт-листів “Оскара”

Важливо

Документальний фільм Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі” потрапив одразу до двох шорт-листів номінантів на “Оскар”. Його визначили як найкращий документальний та міжнародний фільм.

Про це повідомляє Суспільне.

У категорії повнометражних “документалок” було 167 фільмів. До корокого списку потрапили лише 15. У цій категорії фільм про Маріуполь буде змагатися зі стрічкою польського режисера Мачека Хамели In the Rearview (в Україні її знають як “Звідки куди”, стрічка знята у співпраці з Україною).

У другій категорії – “Міжнародний повнометражний фільм” – обрали також 15 фільмів.

Фільм зняв воєнний кореспондент, фотограф, відеограф та письменник Мстислав Чернов. До його створення долучився також фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Стипаненко. Усі троє отримали за стрічку Пулітверівську премію.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнський блогер Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa створив короткометражку про Різдво в Україні під час війни. Використав для цього ШІ. Назвав стрічку “Привид Різдва”. Вона посіла третє місце на конкурсі фільмів, створених із допомогою ШІ AI Holiday Film Contest.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі