П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Оце різдвяна вечірка! Братам і сестрам у сумі виповнилося понад 1116 років

Важливо

13 братів та сестер із нідерландської родини Бірс побили світовий рекорд за сумарним віком. Наймолодшому із них 74 роки, найстаршим – 95. А загалом їм 1116 років та 340 днів. Рекорд засвідчили 21 грудня.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Найстарші у родині – двійнята Ріка та Нік – народилися 26 лютого 1928 року. Загалом Йоганес Бірс та його дружина Ольтьє Мой мали 15 дітей – 6 дівчат та 9 хлопців. Наймолодший народився 1949-го. На той час батькам було 45 та 44.

Батьки на сьогодні померли. Немає зараз і двох їхніх дітей – Піта (1929–1999) та Яна (1934-2011). А ось інші 13 дітей здорові та почуваються добре. Більш того, вони побили рекорд ірландської родини Доннеллі, яким у 2017-му сумарно виповнилося  1075.

Усі діти народилися та виросли у нідерландському місті Гергюговард у будинку, який побудував, а потім добудовував і добудовував їх батько.

Четверо сестер спали в одній кімнаті. А ще двоє – на двоярусному ліжку-шафі у середньовічному стилі.

А взагалі, усі 15 дітей ніколи не спали в будинку одночасно, пригадує Йос, наймолодший із дітей.

“Наприкінці 40-х, коли я народився, мій найстарший брат був розквартирований у Індонезії. А коли він повернувся, сестри уже повиходили заміж”, – розповідає Йос.

Іноді, продовжує чоловік, сестер віддавали іншим великим родинам у сусідні будинки, аби вони допомагали по господарству. Тож там дівчата і ночували.

Фото: https://www.guinnessworldrecords.com/

А взагалі, у будинку завжди стояв приємний гармидер, каже Йос. Старші брати завжди допомагали з уроками та грали з ним у футбол. А ось грошей не вистачало на усіх, і Йос отримував подарунки на Різдво рідше, ніж старші брати та сестри.

Батько був суворий, і коли раптомсестри не могли вгамуватися, він із ними не панькався, пригадує чоловік.

Мати зазвичай готувала їжу на всю родину сама, а сестри потім мили посуд. У будинку був величезний стіл, але не всі могли вмоститися і тому доставляли столик меншого розміру. А коли приходили залицяльники сестер, то родина взагалі не могла поміститися за столами, і комусь доводилося обідати у прихожій.

Коли подорослішали, майже уся родина лишилася жити у тому ж самому місті. Лише Нік поїхав на 25 років до США. Тож сестри та брати зустрічалися раз на тиждень, а раз на рік проводили вікенд за містом.

15 дітей Йоганеса та Ольтьє мають 45 дітей, 77 онуків і 26 правнуків – тож разом лиши своїм батькам 163 нащадків.

Як розповідало BitukMedia, шлюб Василя та Парасковії Кириченків з Київщини визнали найтривалішим в Україні – вони одружені вже 75 років і 1 місяць. Про це повідомив Національний реєстр рекордів України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі