Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік відзначив 68-й День народження біля Південного Полюса – іде на рекорд Гіннеса

Важливо

Колишній британський “морський котик”, валлієць Дейв Томас відзначив нещодавно 68-й День народження. Він знаходиться в Антарктиді і хоче стати найстаршим чоловіком, хто самотужки дійде на лижах від затоки Геркулес до Південного полюса.

Про це повідомляє ВВС.

Дейв зараз намагається встановити світовий рекорд Гіннеса. Аби дійти до Південного полюсу, йому треба проходити 20 км протягом 55 днів. Чоловік має із собою книжку “Найгірша мандрівка у світі”. Вона розповідає про катастрофічну експедицію Роберта Скотта “Терра Нова”. Це мемуари учасника експедиції Апслі Черрі-Гаррардом.

У подорожі до Дейва приєднався чоловік, із яким товаришує уже 30 років, – Алан Чемберс. Чембрес здійснює полярну експедицію на санях довжиною 1150 км. Разом чоловіки проводили досліди в умовах, близьких до полярних.

Половину шляху чоловіки запланували пройти до Різдва. Прапор благодійної організації для “морських котиків” Royal Marines Charity хочуть встановити на південній вершині світу не пізніше 14 січня. Для цього фонду Дей та Алан збирають гроші під час походу.

Дейв ділиться враженнями, що коли світить сонце, то сніг на 360 градусів довкола так відбиває ультрафіолет, що не захищають навіть спеціальні окуляри. А коли стає хмарно, то все стає одноманітного відтінку, і буває важко визначити, де лінія горизонту, небо ніби зливається із землею.

“Наш розпорядок дня: прокидаємось о 5 ранку, снідаємо, розтоплюємо близько 10 кг снігу, аби було що пити. Вирушаємо близько 07:30, подорожуємо до 17:30 з перервами на їжу та пиття. Розтоплюємо ще 10 кг снігу для їжі та ночівлі. Із усіх сил намагаємося виспатися попри те, що тут цілодобово день. Повторюємо”, – розповідає Дейв.

Як розповідало BitukMedia, українські полярники зі станції “Академік Вернадський” показали різнокольорову Антарктиду. Кажуть, найнезвичніші барви тут можна спостерігати на небі під час світанків та заходів сонця.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі