Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Будь-якої миті могла померти: врятували жінку з 10-сантиметровою пухлиною наднирників

Важливо

В мешканки Львівщини під час планового обстеження випадково виявили велику 10-сантиметрову пухлину наднирників. Небезпечний новоутвір, який міг вбити пацієнтку будь-якої миті, успішно видалили львівські хірурги Лікарні Святого Пантелеймона.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Все своє свідоме життя пацієнтка з усіх сил протистоїть хронічній недузі. В 40-річної жінки невиліковне прогресуюче захворювання центральної нервової системи – розсіяний склероз.  

“Порятунку шукала і за кордоном, де пройшла експериментальне лікування. Аби контролювати свій стан, вона постійно проходить огляди, зокрема й МРТ-обстеження. Під час планової томографії у неї і виявили пухлину”, – розповідають у медзакладі.

Як встановили медики, це феохромоцитома. Йдеться про доволі рідкісну доброякісну пухлини надниркових залоз, яка порушує процес вироблення гормонів. За статистикою, зустрічається в 1 людини на 100 тисяч.

“На момент обстеження пацієнтки феохромоцитома виросла вже до 10 см та становила пряму загрозу життю. По-перше, пухлина тиснула на сусідні органи і структури та могла розірватись. По-друге, в наднирниках виробляються вкрай важливі гормони, що регулюють рівень артеріального тиску. Будь-якої миті у жінки міг статися гіпертонічний криз та призвести до раптової смерті”, – зазначається у дописі Першого медоб’єднання Львова.

Пацієнтку вже прооперували – видалили пухлину разом з наднирником. Операція тривала 2 години та пройшла успішно.  На четвертий день після втручання жінка поїхала додому. Тепер вона прагне знову сконцентруватися на подальшому лікуванні своєї хронічної недуги.

Як розповідало раніше BitukMedia, львівські хірурги видалили жінці 19-річну пухлину, яка проросла у хребет.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі