Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Побороти 500-річну традицію – школа дозволила навчатися дівчатам

Важливо

Школа грамоти Ермістеда у британському місті Скіптоні, графство Північний Йоркшир, вперше за 500 років дозволить навчатися дівчатам. Вступити до шостого класу можна буде уже за два роки. Учениці будуть старші за 16 років.

Про це розповідає ВВС.

Як вважають, школа грамоти і Скіптоні була заснована між 1468 та 1492 роками. Весь цей час вступити до неї можна було лише хлопцям, хоча останнім часом дівчатам із сусідніх шкіл дозволяли приходити та бути присутніми на деяких уроках.

Зараз керівництво школи веде консультації. Якщо все буде успішно, дівчата зможуть навчатися із хлопцями уже з 2025-го. Однак, що стосується учнів віком 11-16 років, навчання, як і раніше, буде здійснюватися лише для хлопчиків.

В адміністрації кажуть, хочуть дати доступ до своєї висикокласної освіти ученицям, старшим за 16 років. Цей вік відповідає 6 класу у школі. Кажуть, хочуть посилити досвід учнів.

Школа грамоти Ермістеда – не єдина така у Британії, але у багатьох подібних закладах відмовляються від навчання дітей тільки одної статі. У цій школі остаточно приймуть рішення у лютому наступного року.

Як розповідало BitukMedia, журналістка The Washington Post і Forbes Келлі Берч заявила шкільній учительці, що робити домашні завдання “не відповідає її родинним цінностям”. На диво, у школі їй не заперечили.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі