Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Операція “Мокрі носики” – рятувальники звільнили тварин із ізоляції на острові

Важливо

Рятувальники Полтавщини разом із зооволонтерами із Фонду UAnimals врятували понад 50 тварин, які опинилися в ізоляції на острові. Господарка самотньо жила на острові, а на початку грудня померла.

Про це повідомляє ДСНС у Facebook.

Операція із порятунку тварин відбулася зранку 13 грудня. Рятувальники та волонтери звільнили із вимушеної ізоляції 30 котів, 6 собак, 2 курки та качку. Весь цей час тварини перебували самі, місцеві мешканці привозили їм їсти – острів знаходиться поблизу села Світлогірське Кобеляцької громади.

Тварин планують доправити до Полтави та Дніпра, частину погодилися взяти до себе сусіди покійної, розповіла Суспільному представниця гуманістичного руху UAnimals у Полтаві Людмила Хоменко.

“Там вода і нам потрібен човен такий як в ДСНС, по-іншому до тварин ми не дістанемося. Вони там всі не стерилізовані, тому відразу як доставимо їх в Полтаву перевіримо та проведемо стерилізацію, а далі будемо шукати їм домівки”, – розповідала вона раніше.

Як розповідало BitukMedia, минулої восени українські бійці врятували із палаючого російського танка тигрового пітона – окупанти викрали його із приватної лазні. Тепер стало відомо, що триметрового плазуна прихистив доктор біологічних наук Дмитро Шабанов у Харкові. У науковця змій знайшов собі подружку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі