П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Допоможуть постраждалим у війні – український 3D-біодрук імплантатів з’явиться у Польщі

Важливо

Український стартап A.D.A.M. відкриває у Польщі пункт для 3D-біодруку імплантатів. Їх будуть встановлювати громадянам України, які постаждали під час війни з росією.

Про це повідомляє Vector.Media.

Стартап A.D.A.M. спеціалізується на 3D-біодруці імплантів, основна спеціалізація – кістки. Його запустили 2019-го Денис Гурак та Володимир Усов разом із українським стартапом Kwambio, який виробляє 3D-принтери.

Угоду із Мазовецькою воєводською лікарнею у місті Седльце уклали 23 листопада цього року. Заклад спеціалізується на спеціалізується на онкології, хірургії, нейрохірургії, травматології, реабілітації та фізіотерапії, а також на малоінвазивній, лапароскопічній та роботизованій медицині. 

Будівництво пункту друку планують розпочати найближчим часом, а перші операції зі встановлення імплантів заплановані на наступний рік. Більшість 3D-біодрукованих імплантатів отримають жертви російської агресії в Україні.

Як повідомляло BitukMedia, американська компанія Forward збирається встановити по США спеціальні медичні куби CarePod , обладнані ШІ. Всередині такого “кабінета лікаря” люди зможуть проконсультуватися у нейромережі щодо діабету, гіпертонії, депресії та тривожності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі