Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пограли в асоціації: Леся Українка та Вільям Шекспір зустрілися у Zoom (ВІДЕО)

Важливо

За допомогою штучного інтелекту (ШІ) англійський драматург Вільям Шекспір та українська письменниця Леся Українка пограли в словесні асоціації. Класиків літератури “оживили” Український інститут та українська компанія Reface.

Про це розповідає Український інститут у своїх соцмережах.

Згенеровані за допомогою ШІ, Леся Українка та Вільям Шекспір, зустрілися у Zoom для розмови. Відео з таким сюжетом створила українська ШІ-компанія Reface у колаборації з Українським Інститутом. Мета – показати, що сучасні технології є впливовим інструментом в царині культури.

Відеопроєкт презентували на International Cultural Diplomacy Forum 2023 4 грудня у Лондоні.

Зовнішність і рухи історичних постатей відтворили завдяки технологіям глибинного навчання, розповідають в Reface.

“Сьогодні уявний діалог Лесі Українки та Вільяма Шекспіра втілює розмову між різними епохами та двома країнами. Відео Reface демонструє, що незважаючи на різне історичне минуле, Україну та Британію сьогодні об’єднує найголовніше – спільні цінності”, – зауважують в Українському інституті. До слова, це державна інституція, яка розвиває культурні зв’язки між Україною та іншими країнами та формує позитивний імідж України за кордоном.

Цікаво, що Леся Українка жила трьома століттями пізніше від Вільяма Шекспіра, але завжди захоплювалася ним і перекладала його твори українською.

Як розповідало раніше BitukMedia, Турецький фотограф та адвокат Альпер Есільтас опублікував у своєму Instagram фотопроєкт під назвою “Ніби нічого не трапилось”. Це підбірка фотографій світових знаменитостей, які рано пішли з життя. Змоделювати зовнішність зірок допоміг Штучний інтелект.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі