Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ніби нічого не трапилось” – як би зараз виглядали зірки, що пішли замолоду, знає ШІ

Важливо

Турецький фотограф та адвокат Альпер Есільтас опублікував у своєму Instagram фотопроєкт під назвою “Ніби нічого не трапилось”. Це підбірка фотографій світових знаменитостей, які рано пішли з життя. Змоделювати зовнішність зірок допоміг Штучний інтелект.

“Я хотів показати, як виглядали б люди, якби з ними не сталися якісь важливі події”, – пояснив фотограф свій задум.

За словами Альпера Есільтаса, технології штучного інтелекту приводять його в захват, бо “все, що можна тільки уявити, тепер можна показати в реальності”.

За допомогою нейромережі він створив сучасні портрети давно померлих відомих людей. Знімки вийшли реалістичними і переконливими. 

“Я мріяв бодай раз побачити перед собою деяких людей, яких ніколи не бачив, і саме так народився цей проєкт”, – каже автор робіт. Для свого проєкту фотограф обрав:

принцесу Уельську Діану,

фронтмена гурту Queen Фредді Мерк’юрі,

учасника The Beatles Джона Леннона,

оскароносного американського актора  Хіта Леджера,

кіноактора Брюса Лі,

найкращого гітариста світу Джимі Хендрікса,

вокаліста Nirvana Курта Кобейна,

співачку Емі Вайнхауз,

поп-короля Майкла Джексона,

репера Тупака Шакура, 

“короля рок-н-ролу” Елвіса Преслі,

одну з найвидатніших вокалісток у рок-музиці Дженіс Джоплін тощо.

За словами фотографа, зробити образ по-справжньому реальним – то дійсно виклик. Альпер зізнається, що найкращій для нього момент у всьому процесі — коли він сам розуміє, що зображення виглядає так, ніби це фотографія.

Альпер Есільта і раніше був відомий як автор нестандартних проєктів. Так протягом 12 років він знімав одне і те саме вікно: в різні пори року, з різними фіранками, в різну погоду. Коли будівлю знесли, проєкт довелось завершити.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський стартап Sonantic за допомогою штучного інтелекту зміг відтворити голос американського актора Вела Кілмера. Тепер чоловік може користуватися своїм природним голосом, який втратив через рак гортані.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі