Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відеоблогер, який влаштував авіакатастрофу заради власної вигоди, опинився у вʼязниці (ВІДЕО)

Важливо

У США суд засудив ютубера Тревора Деніела Джейкоба до шести місяців ув’язнення. Чоловіка звинуватили у знищенні доказів та перешкоджанні федеральному розслідуванню. Приводом для судового розгляду стало відео під назвою “Я розбив свій літак”.

Про це розповідає The Guardian.

Відеоблогера, який зумисне влаштував авіакатастрофу в Каліфорнії, засудили до шести місяців у федеральній в’язниці за обвинуваченням у “перешкоджанні розслідуванню шляхом знищення уламків літака”.

Підставою стало відео під назвою “Я розбив свої літак”, що з’явилося на YouTube в грудні 2021 року, а було знято в листопаді.

Джейкоб на легкомоторному літаку піднявся в небо над округом Санта-Барбара, дістався безлюдної місцевості і вистрибнув з парашутом. Все, що відбувалося, він знімав з кількох камер. Вже одягнувши парашут, він вистрибнув з камерою на селфі-палці в руці.

Відео мало зімітувати відмову двигуна літака над гірським національним лісом Лос-Падрес. Сам стрибок пілота та падіння літака мали зафільмувати камери, встановлені на крилі та хвості літака, а також камера, яку він мав із собою. Після приземлення блогер дістався місця аварії літака та відновив відео з бортових камер, повідомила сторона обвинувачення.

30-річний Тревор Деніел Джейкоб, досвідчений пілот і парашутист, у червні цього року визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення — у знищенні та приховуванні доказів, що перешкоджало федеральному розслідуванню.

Відомо, що за два дні після аварії ютубер повідомив владу про інцидент і пообіцяв показати місце падіння літака. Джейкоба, своєю чергою, попередили, що він відповідає за збереження уламків. Проте пізніше чоловік заявив, що не знає, де саме впав літак.

У ході судового розгляду блогер вирішив зізнатися і розповісти, як позбувся уламків. Через два тижні після падіння він з другом прилетів на місце аварії на гелікоптері, завантажив те, що залишилося від літака, у машину. А вже у майстерні, куди доправили уламки, їх розрізали та утилізували.

12-хвилинне відео Джейкоба “Я розбив свій літак” набрало понад 4,4 млн переглядів. Під ним залишили понад 21 тис. коментарів. Багато користувачів засудили Джейкоба за нехтування правилами авіаційної безпеки заради популярності. З’явились скептичні повідомлення щодо аварії, мовляв, Джейкоб вже був у парашуті та не намагався безпечно посадити літак.

В угоді про визнання провини блогер вказав, що зняв відео для реклами якогось товару. Федеральна прокуратура Каліфорнії заявила, що Джейкоб, найімовірніше, вчинив це правопорушення заради хайпу навколо себе в соціальних мережах і новинах, а ще заради заробітку.

Сам Джейкоб визнав, що “цей досвід був принизливим”, і назвав вирок “правильним рішенням”. “Хоча я ретельно вивчив маршрут літака, аби переконатися, що катастрофа не станеться поблизу людського житла або туристичних маршрутів, я не повинен був продовжувати його”, – покаявся блогер.

Прокурори стверджували, що тюремне ув’язнення “необхідне, щоб запобігти спробам інших подібних трюків”.

Як розповідало раніше BitukMedia, чеський блогер Каміл Бартошек з гелікоптера розсипав гроші над полем, де зібралися його фанати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі