Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Красиве – пара тримала у садку як декор бомбу із ХІХ сторіччя

Важливо

Валлійське подружжя пенсіонерів Шин і Джеффрі Едвардси тримало у садку нерозірвану 30-кілограмову бомбу, якій більше 100 років. Поліція її вилучила. “Наче зі старим другом розлучилися”, – зітхає тепер чоловік.

Історію розповідає ВВС.

Едвардси живуть у містечку Милфорд-Хейвен у графстві Пембрукшир. Подружжя каже – думали, що бомба вихолощена, у ній нема заряду. Шин каже – коли, працювала у саду, часто стукала лопаткою по бомбі, аби струсити землю.

Але у минулу середу у дім подружжя постукав співробітник поліції. Згодом Міноборони пояснило – весь час у садку стояв справжній бойовий корабельний артилерійський снаряд. Однак заряд у нього невеликий.

Подружжя каже – після такої новини не могли спати цілу ніч.

Однак пенсіонери на відріз відмовилися покидати будинок, коли вибухотехніки вивозили бомбу. Сказали – “якщо вона злетить в повітря, ми злетимо разом із нею”.

Однак все обійшлося. Бомбу відвезли в покинутий кар’єр замку Уолвін, засипали п’ятьма тоннами піску та підірвали.

“Це був наш старий другий. Шкода, що його розірвало на шматочки”, – зітхає 77-річний Джеффрі Едвардс.

Раніше британські військові кораблі обстрілювали місцеві піщані пляжі під час військових навчань. Звісно, на цей час місцеве населення не підпускали близько.

Після навчань один із місцевих – Поп Моріс – розвозив лимонад на кінній упряжці. Він побачив нерозірвану бомбу і вирішив взяти її собі. Він насилу підняв її на візок, потім повернувся додому і встановив її у дворі. Там вона і простояла більше ста років, розповідають Едвардси.

Родичі Моріса володіли будинком із бомбою, а потім його придбали нинішні власники. Таким чином, бомба перейшла до них.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі