Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дворічна дівчинка зі США стала найрозумнішою серед однолітків (ВІДЕО)

Важливо

Айла Макнабб зі штату Кентуккі (США) стала наймолодшою в історії учасницею клубу Mensa — найбільшої та найстарішої організації, яка об’єднує людей з високим рівнем IQ. Батьки виявили суперінтелект дворічної дівчинки випадково. А тепер вона ще й рекорсменка Книги рекордів Гіннеса.

Про це пише The Guardian.

У віці лише двох років Айла Макнабб з Крествуда вразила світ своїми неймовірними талантами, ставши наймолодшою учасницею Mensa (серед жінок).

Mensa International — це некомерційна організація, відкрита для осіб, які набрали 98-й процентиль або вище за стандартизованим тестом IQ. Mensa є найбільшим і найстарішим товариством для вундеркіндів у світі.

Айла приєдналася до організації після того, як за шкалою інтелекту Стенфорд-Біне досягла 99-го процентиля (ранг, чисельно рівний відсотку в нормативній групі тих піддослідних, які отримали такий самий або нижчий індивідуальний бал, – ред.) інтелекту для свого віку.

Батьки Айли помітили, що маля має фокусовану увагу, відколи привезли її додому з пологового. І хоча дівчинка явно була дуже кмітливою, нічого не видавалося чимось незвичайним — поки вона не почала вчитися.

Лише в рік Айла почала вивчати кольори, цифри та алфавіт. “У віці семи місяців вона вибирала певні предмети з книжок з картинками, коли її просили”, — розповів батько Айли Джейсон Макнабб. “У 18 місяців вона самостійно вивчила абетку, а у два роки почала читати”.

На другий день народження тітка Айли Крістал подарувала їй планшет, який можна стирати. Джейсон написав на табличці слово “червоний”, і Айла на здивування змогла прочитати це слово. І Джейсон, і мати Айли, Аманда, були шоковані. Потім Джейсон почав писати слова “синій”, “жовтий”, “кіт” і “собака”, які Айла без вагань прочитала вголос.

Батьки Айли також знаходили різнокольорові іграшкові букви біля предметів у їхньому будинку. Біля стільця вони знайшли літери C-H-A-I-R, а біля дивану — літери S-O-F-A. Навіть біля їхнього кота Бугера знайшли слово C-A-T.

Саме тоді Аманда запропонувала протестувати Айлу. Вже у віці двох з половиною років, дівчинка потрапила до 1% людей, які є членами Mensa.

“Психолог, який тестував Айлу, спеціалізується на обдарованих дітях, — розповів Джейсон. – Він заявляє, що зазвичай не перевіряє дітей віком від двох років, але зробив виняток, почувши про її таланти”.

Аманда та Джейсон швидко виявили, що ресурсів для обдарованих дітей дуже мало. Зареєструвавши Айлу в Mensa, вони мали на меті отримати інформацію від інших батьків обдарованих дітей. “Найбільша користь для членів Mensa — це спільнота”, — каже батько.

2 червня 2022 року Книга рекордів офіційно визнала її наймолодшою у світі жінкою-членом Mensa. Айла зрозуміла, що це досягнення спричинило її появу в ЗМІ – вона бачила себе на телебаченні та іноді просить батьків завантажувати відео про себе на YouTube.

Айла, якій зараз вже три роки, зараз відвідує дошкільний заклад. Її батьки сподіваються отримати індивідуальний навчальний план, щоб донька могла раніше піти в нульовий клас школи.

Айла пишається тим, що навчається. І хоча вона явно “вище середнього” з кількох предметів, особливо здібна дівчинка в математиці та чудово читає.

Айла також почала показувати батькам абетку американської жестової мови, і вони досі намагаються з’ясувати, де вона цього навчилася.

Раніше BitukMedia розповідало про трирічного хлопчика з британського міста Портісхед, графство Сомерсет, який навчився рахувати до ста шістьма мовами. Тедді Хоббс – наймолодший в країні член клубу вундеркіндів Mensa

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі